اهمیت سبک سازی ساختمان – آشنایی با مصالح و مزایا

سبک سازی ساختمان

تا همین چند سال پیش تصور همه این بود که هرچه از مصالح سنگین‌­تری برای ساخت سازه استفاده شود؛ ساختمان ایمن‌تر خواهد بود؛ اما از زمانی که بحث سبک سازی ساختمان مطرح شد و توجهات را به سمت خود جلب کرد؛ اهمیت استفاده از مصالح سبک در ساختمان ها دو چندان شده است. امروزه همه می دانند که استفاده از مصالح سنگین نه تنها ایمن تر نیست، بلکه به مراتب عواقب جانی و مالی بیشتری نیز در پی دارد. علاوه بر اینکه سبک سازی ساختمان باعث افزایش ایمنی و مقاومت سازه در برابر خطراتی مانند زلزله می شود؛ صرفه جویی در انرژی را نیز به دنبال دارد.

به بهینه ساختن سازه و ایجاد نقشه های ساختمانی برای ساختمان سازی اصولی تر و کاهش وزن متریال به کار رفته در سازه، سبک سازی ساختمان گفته می شود. سبک سازی ساختمان موجب کاهش هزینه های ساخت و ساز و پایین آمدن ریسک خطرات در زمان بروز حوادثی همچون زلزله می شود.

اهمیت سبک سازی ساختمان

امروزه در طراحی ساختمان ها، یکی از مواردی که مورد توجه قرار می گیرد و در دستور کار گنجانده می شود، سبک سازی ساختمان است؛ این امر، نشان دهنده اهمیت زیاد سبک سازی است. از دلایلی که موجب اهمیت سبک سازی ساختمان در بسیاری از پروژه های معماری می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت بخشیدن به ساختمان سازی و صرفه جویی در زمان انجام کار
  • کاهش مصرف انرژی و صرفه­­ جویی در هزینه ها
  • سبک شدن و کاهش وزن ساختمان و در نتیجه وارد آمدن فشار کمتر به فونداسیون
  • ایمن سازی ساختمان با استفاده از تجهیزات و مصالح جدید
  • استفاده از مواد سبک ولی دارای مقاومت بسیار بالا و در نتیجه افزایش مقاومت ساختمان
  • کاهش تلفات جانی و زیان های مالی در حوادثی همچون زلزله

مزایا سازی ساختمان

مزایا سبک سازی ساختمان

همانطور که پیش تر ذکر شد؛ سبک سازی ساختمان یک روش جدید و کارآمد برای ساختن ساختمان هایی ایمن و سبک است که نه تنها دارای عیب نهفته ای نیستند؛ بلکه در هنگام ساخت و ساز، شما را متحمل هزینه اضافی نمی کنند. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افزایش مقاومت ساختمان در برابر آسیب های محیطی
  • کاهش هزینه های ساخت و ساز
  • افزایش سرعت فرایند معماری و ساخت و ساز
  • جلوگیری از هدر رفتن انرژی
  • همگام شدن با متد روز دنیا در حوزه معماری
  • استفاده از ایده های جدید و بهتر در طراحی ساختمان
  • کاهش هدر رفت مصالح

مصالح جدید در سبک سازی ساختمان

یکی از روش های مهم در سبک سازی ساختمان، استفاده از مصالح نوین است. این مصالح در عین حال که سبک هستند از مقاومت بالایی نیز برخوردارند. با استفاده از مصالح نوین در ساختمان با توجه به نوع معماری، بودجه کلی و شرایط سازه و فونداسیون، قادر به کاهش وزن کلی ساختمان خواهید بود. در ادامه به معرفی برخی از این مصالح جدید در سبک سازی ساختمان می پردازیم:

پنل گچی یکی از مصالح جدید در سبک سازی ساختمان

پنل های گچی

یکی از ملزومات سبک سازی ساختمان استفاده از پنل و دیوارهای گچی پیش ساخته است. این پنل ها از سطحی یکپارچه و صاف برخوردارند. پنل های گچی یکی از متریال های کاربردی و سبک وزن در ساختن دیوارهای داخلی ساختمان ها به شمار می رود.

از پنل گچی می توان برای ساخت دیوارهای داخلی، محافظت ستون ها و غیره استفاده کرد. همچنین این پنل ها در دکوراسیون و روکش نهایی دیوارهای داخلی نیز کاربرد دارند. می توان از پنل های گچی کی پلاس در ساخت و ساز انواع ساختمان های اداری، تجاری یا مسکونی مانند هتل ها و ویلاها استفاده کرد. به علاوه این پنل ها برای ساخت قسمت های مختلف ساختمان نظیر انبارها، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و غیره، کاربرد دارند. با استفاده از پنل های گچی می توان وزن کلی ساختمان را به میزان زیادی کاهش داد.

تایل های سقفی

تایل های سقفی نوعی مصالح ساختمانی سبک وزن هستند که از آن­ها برای پوشاندن فضای زیر سقف استفاده می­ کنند. از مزایای استفاده از تایل ها می­توان به افزایش سرعت ساخت و ساز، قیمت مقرون به صرفه، کاهش وزن ساختمان و حمل و نقل آسان اشاره کرد. لازم به ذکر است در پیاده سازی سقف های کاذب می توان از انواع تایل سقفی استفاده کرد.

تایل سقفی گچی، یکی از مصالح جدید در سبک سازی ساختمان

پروفیل های گالوانیزه

پروفیل های گالوانیزه مقاطع فولادی هستند که در پیاده سازی و اجرای سقف کاذب و دیوارهای کی پلاس کاربرد دارد. پروفیل های گالوانیزه کی پلاس انواع بسیار متنوعی دارند؛ پیشنهاد می شود برای آشنایی بیشتر با این پروفیل ها به صفحه مقاطع فولادی مراجعه کنید.

عایق آبی

امروزه عایق های رطوبتی جدید و سبک وزن جایگزین روش­های سنتی مانند قیرگونی، کاهگل و ایزوگام شده‌اند و برای مناطقی در ساختمان که دارای رطوبت زیادی است، مورد استفاده قرار می­گیرند.

چسب های کاشی کی پلاس

استفاده از چسب های کاشی کی ­پلاس به جای روش های سنتی، یکی دیگر از روش هایی است که می توان به کمک آن سبک سازی ساختمان را به خوبی انجام داد. چسب کاشی کی پلاس برای نصب انواع کاشی، سرامیک و موزاییک بر روی دیوارهای ساختمان مورد استفاده قرار می­ گیرد.

سبک سازی ساختمان چیست و چه مزایایی دارد؟

جمع بندی و سوالات متداول در سبک سازی ساختمان

مزایای سبک سازی ساختمان چیست؟

از مزایای سبک سازی ساختمان می توان به کاهش هزینه ساخت، افزایش مقاومت ساختمان، کاهش ضرر و زیان های مالی، جانی و جسمی، کاهش هدر رفتن انرژی، طراحی نوین و استفاده از مصالح جدید و استاندارد برای ساخت و ساز اشاره کرد.

چگونه می­توان ساختمان را سبک سازی کرد؟

با استفاده از روش هایی نظیر سبک سازی نما، سقف، دیوارها و اسکلت ساختمان می­توان از وزن ساختمان کاست.

یکی از راه های کاهش هزینه، صرفه جویی در انرژی، ایمن کردن ساختمان، افزایش مقاومت بنا و کاهش تلفات جانی و مالی، سبک سازی ساختمان است. در این روش با استفاده از مصالح جدید به جای مصالح سنگین وزن در هنگام ساخت و ساز، می توان وزن کلی بنا را تا حد زیادی کاهش داد.

امروزه این روش به دلیل مزایای بسیار خود مورد توجه قرار گرفته است و مزایای آن بر کسی پوشیده نیست. در پایان به خاطر داشته باشید که پیش از شروع به سبک سازی ساختمان در مورد روش­ها و مصالح مورد استفاده به خوبی تحقیق کنید.