بهینه سازی مصرف انرژی در فصول گرم سال با عایق بندی مناسب

بهینه سازی مصرف انرژی در تابستان با عایق بندی مناسب

با گرم شدن تدریجی هوا، خنک نمودن فضای داخلی ساختمان ها به یک معضل تبدیل شده است. راهکار اکثر افراد برای حل این مشکل، استفاده از سیستم های سرمایشی مانند کولرهای آبی، اسپیلت و در کل مصرف انرژی است. در صورت عدم استفاده از مصالح و سیستم های نوین ساختمان سازی، گرما از فضای بیرونی به داخل ساختمان منتقل می شود؛ در نتیجه جهت خنک نگه داشتن داخل ساختمان، مصرف انرژی دو چندان می شود.

با توجه به آمارهای رسمی، ساختمان ها و واحدهای مسکونی بیش از هر بخش دیگری، حدود 30 درصد از انرژی مصرفی کشور را به خود اختصاص داده اند. با بهینه سازی مصرف انرژی و بکارگیری از راهکارهای نوین ساختمان سازی، می توان 35 تا 40 درصد از انرژی مصرفی در این بخش را کاهش داد.

کی پلاس به عنوان یکی از بزرگترین مجموعه های تولیدکننده مصالح نوین و سبک وزن ساختمان سازی، در این مقاله قصد دارد علاوه بر بررسی مشکلات مصرف بی رویه انرژی در فصل تابستان در ایران، با ارائه روش هایی، بهترین راهکارهای جلوگیری از انتقال گرمای خارجی به فضا داخلی را بیان کند.

مشکلات مصرف بی رویه انرژی در فصل تابستان در ایران

مشکلات مصرف بی رویه انرژی در فصل تابستان در ایران

طبق آخرین آمار رسمی، شاخص مصرف انرژی در ایران تقریبا 2 برابر متوسط جهانی و 3.5 برابر کشورهای توسعه یافته است. با این روند مصرف بی رویه، در سال های آینده کشور دچار کمبود انرژی شده و با مشکلات جدی مواجه می شود.

مصرف بی رویه انرژی به افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلودگی هوا و آب کمک می‌کند؛ در نتیجه آثار مخربی در مسائل بهداشتی و محیط زیستی دارد. علاوه بر این موارد، کشور را به واردات انرژی نیازمند کرده و سبب بی ثباتی اقتصادی و نوسان قیمتی می شود.

همانطور که پیش‌تر گفتیم، در فصول گرم سال و با استفاده از وسایل سرمایشی جهت خنک نمودن منازل و واحدهای مسکونی و تجاری، مصرف انرژی به اوج خود می رسد. از آنجایی که ساختمان های مسکونی و مصارف خانگی، بیشترین درصد را در مصرف انرژی در کشور دارند، سازندگان و پیمانکاران می توانند با بهره گیری از مصالح نوین ساختمان سازی، از مصرف بیش از حد انرژی جلوگیری کنند. راهکارهایی همچون عایق بندی، بهره‌گیری از شیشه های دو جداره، درزگیری شکاف ها و غیره، می تواند سبب بهینه سازی مصرف انرژی شود.

به طور کلی، حرارت و گرما از پوسته های خارجی مانند سقف، پنجره و دیوارهای خارجی، به ساختمان منتقل می شود. هرچه میزان انتقال حرارت بیشتر باشد، انرژی مورد نیاز بیشتری جهت کنترل دمای داخلی نیاز است. با عایق بندی سقف و دیوارها، می توان انتقال حرارت به داخل ساختمان را به میزان قابل توجهی کاهش داد؛ در این صورت در مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد.

مطلب پیشنهادی: کناف چیست؛ معرفی و بررسی شرکت Knauf

روش های بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان سازی
راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در فصول گرم سال

راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در فصول گرم سال

با بهره گیری از مصالح نوین و رعایت نکاتی در ساختمان سازی، می‌توان از انتقال گرمای خارجی به فضای داخلی در فصول گرم سال جلوگیری کرد. لازم به ذکر است، این راهکارها در فصول سرد سال نیز با جلوگیری از انتقال گرمای داخل به فضای بیرونی، سبب بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند. در ادامه با بررسی برخی از مصالح و نکات در ساختمان سازی، بهترین راهکارهای بهینه سازی در مصرف انرژی را بیان می کنیم.

1. عایق بندی دیوارهای داخلی و خارجی و سقف با مینرال پلاس

در نگاه اول شاید تصور کنید که عایق بندی دیوارها و سقف، تنها مناسب برای فصول سرد سال است، اما باید بگوییم که این عایق ها در فصول گرم سال نیز با جلوگیری از انتقال گرما خارج به فضا داخلی، سبب صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند.

عایق معدنی مینرال پلاس، به عنوان یکی از جدیدترین محصولات مجموعه کی پلاس، جهت عایق بندی دیوارهای داخلی و خارجی و سقف مورد استفاده قرار می گیرد. این عایق معدنی علاوه بر اینکه از انتقال حرارت و صوت بین فضاهای داخلی و خارجی جلوگیری میکند، رفتار مناسبی در برابر حریق دارد.

عایق معدنی مینرال پلاس تشکیل شده از مواد معدنی (عموما ماسه و دولومیت) و چسب و افزودنی هایی است که منشا اصلی آنها نشاسته گیاهی است. لازم به ذکر است، این عایق معدنی کاملا قابل بازیافت بوده و آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند.

مینرال پلاس نسبت به دیگر عایق های معدنی مانند پشم سنگ و پشم شیشه، با کمترین ضریب هدایت حرارتی، بیشترین مقاومت حرارتی را در دیوارهای داخلی و خارجی به ارمغان می آورد.

با این تفاسیر، عایق Mineral Plus بهترین عملکرد را در جلوگیری از انتقال گرما و سرما از فضا خارجی به داخلی داشته و یکی از راهکارهای بهینه سازی مصرف انرژی در فصول گرم و سرد سال است. از دیگر ویژگی ها و مزایا استفاده از این عایق معدنی، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عایق بندی صوتی
  • سازگاری با محیط زیست
  • طول عمر بالا
  • بهینه سازی مصرف انرژی
  • صرفه جویی اقتصادی
  • نصب آسان و سریع با انعطاف پذیری بالا
  • عدم ایجاد حساسیت
شیشه دو جداره راهکاری جهت بهینه سازی در مصرف انرژی

2. بهره گیری از شیشه های دوجداره

پنجره ساختمان ها را می توان اصلی ترین منبع اتلاف انرژی معرفی کرد. استفاده از شیشه های دوجداره و قاب های از جنس وینیل، سبب کاهش انتقال حرارت از خارج به داخل و بالعکس می شود.

3. درزگیری شکاف ها

شکاف ها و درزهایی که عموما در ساختمان ها و سازه های قدیمی وجود دارد، سبب اتلاف انرژی می شوند. با درزگیری شکاف ها، می‌توان به میزان قابل توجهی از هدر رفتن انرژی در فصول گرم و سرد سال جلوگیری کرد.

3 راهکار بهینه سازی در مصرف انرژی

جمع بندی

با استفاده از مصالح و سازه های نوین ساختمان سازی، می توان تا حد زیادی از مصرف بی رویه انرژی جلوگیری کرد؛ در این صورت می توان سرانه مصرف انرژی در کشور را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

کی پلاس به عنوان نخستین و بزرگترین تولیدکننده سیستم ساخت و ساز خشک در ایران، با تولید و عرضه محصولاتی همچون عایق معدنی مینرال پلاس، صفحات روکش دار گچی، پنل سیمانی، پرایمر و عایق، محصولات پودری و غیره، سعی در ارتقاء صنعت ساختمان سازی کشور دارد.