استفاده از سیستم های درای وال یا ساخت و ساز خشک، مزایای متعددی همچون اجرای سریع و راحت، افزایش سطح مفید زیربنا، سبک سازی ساختمان و …. را به همراه دارد. از آنجایی که ساختارهای درای وال همچون سقف کاذب توسط شرکت “کناف ایران” به ایران وارد شد، بسیاری از افراد اجرای ساختارهای این سیستم را با نام “کناف کاری” می شناسند.
معرفی صحیح کناف ایران
با همکاری مجموعه کناف با شرکت ایران گچ در سال 1372، نخستین واحد تولیدکننده درای وال در کشور با نام تجاری کناف ایران شروع به فعالیت کرد. در سال 1398 شرکت کناف ایران فعالیت خود را در ایران متوقف نمود و سپس شرکت کی پلاس پارس به عنوان بزرگترین تولیدکننده سیستمهای ساخت و ساز خشک در ایران فعالیت خود را آغاز نمود. امروزه این مجموعه توانسته با تولید محصولات و ساختارهای ساخت و ساز خشک، بخش عظیمی از نیازهای پیمانکاران را تامین نماید.
آشنایی با سیستم های ساخت و ساز خشک (Drywall)
سیستم های درای وال شامل ساختارهایی از صفحات روکش دار گچی، سازه های گالوانیزه و … است؛ سقف کاذب، دیوار جداکننده، دیوار پوششی و پوشش های مقاوم در برابر حریق، از جمله ساختارهای این سیستم به شمار می آید.
از جمله محصولات درای وال تولید شده توسط شرکت کی پلاس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- صفحات روکش دار گچی
- انواع تایل های سقفی
- پرایمر و عایق
- عایق معدنی مینرال پلاس
- پنل های آکوستیک
- پروفیل و مقاطع فولادی
- پنل های سیمانی (آکواپلاس)
سیستم های ساخت و ساز خشک در پروژه هایی با کاربری های متفاوت، قابل استفاده هستند. در ادامه، با معرفی چند نمونه از پروژه های اجرا شده با کی پلاس شما را بیشتر با کاربرد این سیستم آشنا می کنیم.
- ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری مثل: مرکز تجاری عفیف آباد (سعدی)، مرکز خرید گالریا، مجتمع مسکونی مثلث، مجتمع تجاری آوا سنتر و غیره.
- بیمارستان ها و درمانگاه ها مثل: بیمارستان نیکان غرب، بیمارستان پیامبران، ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎن ﺑﯿﻦ اﻟﻤﻠﻠﯽ ﺗﺒﺮﯾﺰ و غیره.
- مراکز آموزشی مثل مدارس و دانشگاه ها مثل: کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه سمنان، مدرسه خرد و غیره.
- ورزشگاه ها و سالن های ورزشی مثل: استادیوم امام رضا، ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ورزﺷﯽ آب، ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ ورزﺷﯽ ﻋﻠﯽ ﺑﻦ اﺑﯽ ﻃﺎﻟﺐ و غیره.
- هتل ها و مهمانسراها مثل: هتل امیران، هتل میزبان، ﻫﺘﻞ ﭘﺎرﺳﯿﺎن، ﻫﺘﻞ ﺻﻔﺎﺋﯿﻪ و غیره.
- فرودگاه ها و سینماها مثل: سینماهای شهرآفتاب خلیج فارس، فرودگاه بین المللی شهید بهشتی اصفهان، ﻓﺮودﮔﺎه ﺷﻬﯿﺪ اﺷﺮﻓﯽ اﺻﻔﻬﺎﻧﯽ و غیره.
آشنایی با ساختار سقف کاذب
سقف کاذب به عنوان سقف ثانویه در قسمت های مختلف ساختمان قابل اجرا است. با توجه به مدل ها و طراح های متفاوت سقف های کاذب گچی کی پلاس، این ساختار می تواند زیبایی بصری فضا را دو چندان کند.
این ساختار که جایگزین مناسبی برای سقف های کاذب غیر استاندارد ساخته شده با رابیتس و گچ است، در سه نوع زیر قابل اجرا است:
- سقف کاذب یکپارچه
- سقف کاذب مشبک
- سقف کاذب ترکیبی (شامل سقف کاذب مشبک و یکپارچه)
نحوه اجرای سقف کاذب
به طور کلی، می توان در بسیاری از فضاهای داخلی ساختمان، همچون آشپزخانه، پذیرایی، سالن اجتماعات و کنفرانس، سرویس بهداشتی و حمام، راهرو، اتاق خواب و غیره، اقدام به اجرای سقف کاذب نمود.
اجرای این ساختار، بسیار آسان و سریع قابل انجام است؛ در ویدیو، به طور کامل نصب انواع سقف کاذب، توضیح داده شده است.
آشنایی با ساختار دیوار کی پلاس
دیوارهای گچی کی پلاس، شامل ساختارهای دیوار پوششی و دیوار جداکننده است. دیوارهای جداکننده، جهت تقسیم بندی فضاهای داخلی ساختمان و دیوارهای پوششی جهت تکمیل نازک کاری، پوشش معماری و بازسازی سطوح دیوارهای بنایی مورد استفاده قرار می گیرد.
نحوه اجرای دیوارهای گچی کی پلاس
با توجه به کمیت های فیزیکی مورد نیاز ساختمان، در اجرای ساختارهای دیوار کی پلاس می توان از انواع صفحات روکش دار گچی استفاده نمود و به خواصی همچون مقاومت در برابر رطوبت و حریق، دست پیدا کرد. در ویدیوهای روبرو، نحوه اجرا و نصب دیوار جداکننده کی پلاس، بیان شده است.
قیمت اجرای سیستم ساخت و ساز خشک
قیمت اجرای ساختارهای درای وال با توجه به نوع ساختار، مساحت محیط و دستمزد گروه اجرایی متغیر است. به طور کلی در اجرای دیوارهای پوششی و جداکننده، نوع دیوار، ضخامت صفحات و در اجرای سقف کاذب، نوع سقف، تاثیرگذارترین عامل در تعیین قیمت درای وال است.
لازم به ذکر است، نصب و اجرای سیستم های درای وال نیازمند تخصص و دانش فنی است، از این رو پیشنهاد می شود جهت اجرای ساختارهای این سیستم، از متخصصین مجرب و حرفه ای کمک بگیرید.
جمع بندی
شرکت کی پلاس، به عنوان بزرگترین تولید کننده سیستم های ساخت و ساز خشک در ایران، با تولید انواع محصولات مورد نیاز و اجرای انواع ساختارهای درای وال، توانسته است بخش عظیمی از نیازهای پیمانکاران و طراحان ساختمان را تامین نماید.