پوشش های محافظ در برابر حریق
معرفی پوشش های محافظ در برابر حریق کی پلاس
از این ساختارها جهت حفاظت تیرها، ستون ها و سایر اعضای سازه های فولادی و همچنین پوشش داکت ها و کانال جهت مقاوم نمودن در برابر آتش مستقیم تا میزان 180 دقیقه استفاده می شود .
کاربری پوشش های محافظ در برابر حریق در انواع ساختار های درای وال کی پلاس
پوشش محافظ حریق در دیوار های جداکننده
دیوارهای جداکننده مقاوم در برابر حریق کی پلاس برای تقسیم بندی و محصور نمودن فضاهای داخلی ساختمان ها و ایجاد زون های حریق به کار می روند. استفاده از ساختار دیوار جداکننده در راهرو ها، راه پله ها و سایر راه های خروجی ساختمان، که باید دارای ایمنی بالا در برابر حریق باشند، بسیار متداول است.
پوشش محافظ حریق در دیوار های پوششی
دیوارهای پوششی مقاوم در برابر حریق کی پلاس برای حفاظت چاه های تاسیساتی و چاه های آسانسور در برابر حریق کاربرد ویژه دارند (توضیح این که حفاظت این گونه چاه ها، به لحاظ ارتباط عمودی میان طبقات و امکان نفوذ و سرایت آتش، دارای اهمیت اساسی است). همچنین، این نوع پوشش کاری برای مقاوم سازی دیوارهای بنایی موجود و ایجاد زون های حریق در ساختمان های در حال بهره برداری نیز به کار می رود.
پوشش محافظ حریق در سقف های کاذب
با استفاده از سقف های کاذب مقاوم در برابر حریق کی پلاس، می توان سازه سقف و یا تاسیسات پشت سقف کاذب را در برابر حریق محافظت نمود. همچنین، چنانچه در طبقه فوقانی یا فضای پشت سقف کاذب حریق رخ دهد، با استفاده از این ساختار فضای زیر سقف کاذب ایمن خواهد بود.
شریان های تاسیساتی
پوشش محافظ حریق در تیر و ستون
حفاظت سازه های فولادی در برابر حریق به کمک پوشش این اعضا با صفحات نسوز یا مقاوم در برابر حریق کی پلاس امکان پذیر است. بدین ترتیب که پوشش مذکور مانع از عبور حرارت ناشی از آتش سوزی و افزایش دمای پیرامون تیرها و ستون های فولادی می گردد. مزیت این نوع ساختار حفاظتی؛ سرعت، سهولت و ارزانی آن نسبت به سایر روش ها (نظیر پوشش های بتنی) است. با استفاده از این روش، نازک کاری اجزای سازه ای نیز تامین گردیده، که خود صرفه اقتصادی و تسریع در عملیات اجرایی را در بردارد.
پوشش های محافظ تیر و ستون با صفحات مقاوم در برابر حریق
یکی از کاربردهای صفحات مقاوم در برابر حریق (GKF یا FR) کی پلاس و صفحات مقاوم در برابر حریق و رطوبت (GKFI یا FM) حفاظت سازه های فولادی از طریق پوشش تیرها و ستون ها است.
معرفی، انواع و کاربرد پوشش های محافظ تیر و ستون در ساختمان
یکی از نقاط ضعف مهم سازه های فولادی، مقاومت کم آن ها در برابر حریق بوده، به طوری که زمان کوتاهی پس از وقوع، ممکن است دچار ناپایداری و فرو پاشی کامل شوند. مطابق با مقررات و استانداردها، سازه های فولادی باید برای مدت زمان معینی در مقابل حریق مقاوم سازی شوند. یکی از کاربردهای صفحات مقاوم در برابر حریق GKF) Kplus یا FR) و صفحات مقاوم در برابر حریق و رطوبت (GKFI یا FM) حفاظت سازه های فولادی از طریق پوشش تیرها و ستون ها است. در این ساختار، یک زیر سازی فلزی سبک در پیرامون تیرها و ستون ها اجرا شده که صفحات گچی بر روی این زیر سازی نصب می شوند. بدین ترتیب پوششی از صفحات مقاوم در برابر حریق، اجزای سازه ای را احاطه نموده و از این طریق سازه در برابر حریق مقاوم سازی می شود. با استفاده از این روش می توان پوشش های با رده مقاومتی تا 120 دقیقه برای ستون ها ایجاد نمود. مزیت این نوع ساختار حفاظتی، سرعت، سهولت و ارزانی آن نسبت به سایر روش ها (نظیر پوشش های بتنی) است. با استفاده از این نوع روش، نازک کاری اجزای سازه ای نیز تامین گردیده که این امر، صرفه اقتصادی و تسریع عملیات اجرایی را به ارمغان می آورد.
روش اجرا پوشش محافظ حریق
به صورت نمونه روش اجرای پوشش محافظ حریق در تیر و ستون را مشاهده می کنید. جزئیات تکمیلی این ساختارها را در دفترچه “ مقاوم سازی ساختمان ها در برابر حریق “ کی پلاس مطالعه فرمایید. ساختارهای دارای کد حریق دارای ضوابط و جزئیات ویژه هستند که برای استفاده از آن ها هماهنگی با دایره پشتیبانی فنی کی پلاس توصیه می شود.